mandag 4. juli 2011

På vei mot sommeren


Bildene over viser ovenfra skipper Svenning som etter lange dager med forberedelser endelig er nesten klar til å sende skuta avgårde. Tuppi med co-skipper Tore i korrekt Fønix antrekk, NRK TV som er på plass, Bente S som skal på sitt livs seiltur når høsten faller på her hjemme, og endelig den tallrike avskjedskomiteen, de fleste av dem klare for å bli med på en eller flere etapper på Antarktis-turen.

21. juni
Efter en svært hyggelig sammenkomst lørdag kl. 10-11 med minst minst 25 personer i Langviken med kaffe, musserende og nydlige medbragte kaker kom Eivind og Tore seg avgårde til avtalt tid (mirakel) og med Bente og Svenning som følge til Son.  Det ble mekket og sunget og Sonya kom på og det ble en fin nattseilas til Lyngør for de tre.

Der kom Christina og Emil ombord, begge atlanterhavsfarere.  Det ble en fin avskjed med slekt og venner og matgave fra Kari og Ronnie (fettpølse, vikingmeld og skipperlakris bl.a) kom vi fem
til Kristiansand søndag og fikset en del ting der.  Fikk testet nye dieseltanksystemet og dro fullbunkret ut i 12 sek m vestlig vind med 2 rev og kutterfokken.  Allerede ved Flekkerøy løsnet rullerevwiren så genoaen blåste seg ut men vi fikk ordnet alt efter en del strabaser, men uten skader.

Motret så til Skjernø hvor vi nå, tirsdag morgen, starter overfarten med litt mindre vind imot, men den skal dreie nordlig og siden østlig efter hvert.

Fin stemning ombord med Christina og Sonya som varter opp tar i et tak til rors og på dekk.  Emil og Eivind iherdige med å ordne opp med tanker og mekking.  Emil er rå på data og det passer skipperen godt.

26. juni
ANNE Mari kom vel frem til Inverness 24.6 kl 1430. Under tre døgn fra Lindesnes med vinder fra alle kanter og alt fra havblikk til liten kuling. Alt gikk fint og det ble en stor kveld på Hootenanny hvor flere av mannskapet viste de lokale hvordan skotsk dans virkelig skal danses.

Niese Christina og fillenevø Emil fløy hjem lørdag og vi tre gjenværende har ligget et døgn i Fort Augustus som er midt i Caledoniakanalen. Anne L og Bente K kommer ombord søndag kveld og så bærer det ut på havet igjen. Sliter litt med kartprogammet, ellers fungerer alt veldig bra.

4. juli
ANNE MARI har kommet seg vel gjennomåde Caledonia og Crinan Canal. Den siste var et meget sjarmerende bekjentskap, bare 15 km, trang og grunn og vi skrapet bunn flere steder.  Selvbetjente sluseporter ga betydelig formøking for oss alle og teknikken ble imponerende.

Vi klarte ikke kanalen på en dag og har kjørt et par nydelige nattseilaser for å holde skjemaet og har hatt mange dager med perfekt vind.

Isle of Man og hovedstaden Douglas var hyggelig bekjentskap og Anne L, Bente K, Sonya B-H
og Eivind S fikk en artig sightseeing med med både tog, buss og trikk og verdens største vannhjul.  Skipper Tore sorterte ut noen remproblemer med proffesjonell hjelp.

Lørdag kom vi til Howth Marina i Dublins nordlige utkant.  Flott og hyggelig anlegg med et yrende regatta- og klubbmiljo. Var inne i Dublin så fort i et masete folkeliv og bråkete trafikk.  Deilig å komme ombord igjen!

Sondag 2/7 fløy Anne L og Sonya B-H hjem og vi fikk ombord Kari og Baard Tobiasson.  En liten kveldsseilas førte oss til Dun Laoghaire rett syd for Dublin.  Irlands største (og dyreste?) marina.  Drar nå over til Wales i et vær som begynner å ligne på sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar