torsdag 17. november 2011

Fra en hotellbar ved Puerto Deseado








Endelig har jeg nå funnet en tilsynelatende brukbar Intrernett løsning  – på en hotellbar like ved havnen i Puerto Deseado.

Vi hadde en flott tur de ca 700 nm fra Mar Plata  til Puerto Deseado.

Første døgnet var litt dystert – stor gammel sjø fra SW mens vinden kom fra NNE, veldig variende vind med lave skyer, lyn og torden. Men så løsnet det – sol om dagen og stjerneklare netter med stor måne. Grib.us filene viste seg meget pålitelige, vindretning  og styrke var til å stille klokken etter. Og Anne Mari er som dere vet en drøm å seile – lett håndterlig seilføring med det nødvendige tamper akkurat der de skal vær. Gode, tillitvekkende bevegelser i sjøen. Vi hadde én spesielt god natt med 25 knop i ryggen, hvitskummet hav, spridd genua nesten full måne og en fantastisk stjernehimmel over oss. Uforglemmelig!

Puerto Deseado er ifølge en turistguide for Argentina en glemt perle i Patagonia. Det stemmer med vårt inntrykk. Utrolig vennlige og hjelpsomme mennesker. De tar imot ca 12-14 seilbåter hvert år og alle vi møter anstrenger seg for å hjelpe – til og med representantene for Prefecture Naval Argentina. Vi fortøyde utenpå en svensk langturbåt som lå utenpå den taubåten som vanligvis tar imot de besøkende seilerene. Fra taubåtmannskapet – Henrique og Jorge - ble vi raskt overlevert en ”gjestebok” med anmodning om å skrive en hilsen – noe vi selvsagt har gjort med bilde og stempel. To norske båter har tidligere lagt igjen hilsner.

Vi sliter nå litt med de vanlige praktiske utfordringene – diesel, gass og vann. Det fins ikke infrastruktur for besøkende seilbåter så vi må farte rundt på besinstasjoner og diverse landhandler for å finne løsninger. Vann er det største problemet – det er vannmangel i byen så innbyggerne har bare vann 2 timer pr døgn. Da er det vanskelig å få prioritet for vårt luksusbehov. ”Tålmodighet og håp” har blitt vår mantra.

Stemningen ombord er meget god – Jo har vært utrolig nyttig med sim kompetanse på Argentina og Argetinere, samt spansk. Vi må bare beklage at han nå har reist hjem til Buenos Aires. Knut har med stor autoritet tatt kontroll i byssa – noe som har ført til måltider langt utover det vi er vant med. Forøvrig har vi alle delt på de løpende oppgavene knytte til vakter, seiling og navigasjon.

Dette som en liten stemningsrapport – vi regner med å dra videre sørover på lørdag hvis værevinduet som vi ser idag fortsatt er åpent..

Hilsen Henrik, Dag, Knut-Ole, Knut og Jo

1 kommentar:

  1. Hei.. Knut har god greie på dieselfylling i british Guyanna.. smil.. Kos dere...

    SvarSlett