tirsdag 29. november 2011

Anne Mari - siste del av Etappe 3B

Etter å ha jobbet med alle formaliteter i Puerto Williams som besto i innsjekking til Chile samt utarbeide søknad om en såkalt Zarpe som gir oss anledning til å runde Hornet, begynte forberedelsen til ett av høydepunktene på vår tur.

Vi fant et passende vær vindu fra lørdag 27. til tirsdag 29. november.

Myndighetene her er meget nøye med at alle detaljer om skipet er dokumentert i deres system. Dette inkluderer mengde diesel, vann og smøreolje. Det er også krav om at vi kl. regelmessig varsler om posisjon samt hvilke havner vi planlegger å besøke. Det er betryggende med slik overvåking, og myndighetene har sikkert svært god grunn til å være såpass rigorøse. Uansett formaliteter, vi møtte bare velvilje og vennlighet fra alle kanter.

Mens vi ventet på å gå ut lørdag benyttet vi anledningen til en biltur østover mot Puerto Toro på øya Navarino. Vi kjørte så langt det var mulig uten å bryte forbudet som var satt opp av militæret. Vi fikk se vakker natur, krøttere og genuin urskog. Spesielt vegetasjonen var interessant. Og fjellene på den andre siden av Beaglekanalen var et vakkert bakteppe.

Når vi får en slik Zarpe får vi også instruksjon om hvilken rute vi skal velge. Vi fikk krav om å runde fra vest.

Vi fikk tanket opp diesel på marinens brygge og fikk Jo (som kom fra Ushuaia) om bord og ca. kl. 1600 satte vi kursen mot hornet, først østover i Beaglekanalen inntil vi kunne legge kursen mer sydlig mellom Navarino og Isla Picton. Vi passerte Puerto Toro sen på kvelden og passerte øygruppen som omfatter Kapp Horn på nordsiden. Rundet Isla Grevy, og gikk gjennom Franklinkanalen mot sydøst, rundet Isla Herschel og gikk så sydover i sundet mellom denne og Isla Deceit.

Med Hornet foran oss gikk vi på en kurs nord for dette og rundet det fra vest. Været var meget vennlig, lite vind og dønninger fra gammel sjø.

Vi rundet Hornet ca. kl. 1400. Naturen på dette mytiske stedet var mektig.

På bildet nedenfor ser dere Anne Mari i det hun runder Kapp Horn. Bildet er tatt fra S/Y Selma fra Gdansk.







Satte så kursen nordover og kl. 23 fortøyde vi fra anker og mot bryggen i Puerto Toro.

Mandag morgen bartret vi kongekrabbe mot to flasker vin og en norsk 200 kroning. Eksotiske sedler er tydeligvis et høyt skattet betalingsmiddel i dette isolerte samfunnet som omfatter 16 sjeler.

På vei tilbake til Puerto Williams ble vi overrasket av 30-40 knops vind som kom som ut av en sekk.

Nå holder vi på å sjekke ut fra Puerto Williams og påbegynner strekket mot Ushuaia som er måler for vår reise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar