lørdag 3. desember 2011

Svenning og Tore overtar

Vi reiste fra Puerto Williams til Ushuaia, ca. 25 mil, tirsdag 29. November. Fant en fin plass på yacht-klubben Alfasim. Hadde vi utsatt dette en dag, er det tvilsomt om vi hadde rukket frem som planlagt.

De første to døgnene her blåste det bokstavelig talt høy og hatter, og vi måtte passe oss for ikke å blåse av brygga. Henrik, Knut Ole og Dag installerte seg på hotell på onsdag, mens Knut passet på båten. Jo returnerte til Buenos Aires.

På torsdag shinet vi opp båten slik at den var ren og prydelig til Svennings og Tores ankomst. De ankom i 21-tiden og vi hadde en lapskaus av Knuts beste merke samt noen Malbec før vi tok en tur opp i byen.

I løpet av fredagen fikk vi reparert noen skader og skaffet tauverk som hadde blitt slått overbord i uværet samt gjort noen mindre justeringer etter redernes ønske. Spesielt var det bra å få løst problemet med vannlås i gråvannet i fremre bad.

Tilbragte ettermiddagen på i sjøfartsmuseet og det historiske museet. Museene, som ligger i et gammelt fengsel er vel verdt et besøk. Våre polarhelter har fått god dekning.

Så langt, etter at Svenning og Tore ankom, har været vist seg nesten uvirkelig stille og vakkert, men det varer neppe lenge. Ushuaia ligger i et naturskjønt område mot Beagle-kanalen og omkranset flotte snødekte fjell. Den er rimelig turistifisert, men har sin definitive sjarm.

Nå, lørdag, forbereder vi avreisen til Buenos Aires og avslutningen av vårt 4-5 ukers eventyr med vakre Anne Mari.

For denne reisen på over 1500 nautiske mil har vært et eventyr. Livet i grenseskiktet mellom havet, vinden og alle de enestående menneskene vi har truffet er noe vi vil ha med oss i minnet.

Vi føler oss rett og slett priviligerte og er enormt takknemmelige for det prosjektet Svenning og Tore har tatt oss med på.

Dag Kleivan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar