mandag 19. desember 2011

Mannskapsskifte før julecruise

Efter overnattingen gikk vi en flott og bratt tur opp fjellet fra OLLA hvor vi fikk bedre utsikt til to flotte isbreer.  Efter a ha kastet loss motorseilte vi videre vestover til neste fjord som het Fiordo PIA.  Vi er fortsatt paa Beaglekanalens nordside - dvs Ildlandet og vi er i Chile.  PIA deler seg snart i to armer og vi gikk inn i en idyllisk bukt hvor neset het Punte Storaker, så der må det ha vært nordmenn før.

Ogå her fortøyde vi hekken til to trær og hadde direkte utsikt til en bre fra båten.  Vi fikk nok en bratt liten tur og det gir selvsagt en egen glede å se ned på ANNE MARI liksom på flyfoto.

Tirsdag morgen tøffet vi inn PIAs vestre løp helt i enden av fjorden. Der åpenbaret seg turens flotteste natursyn; tre breer som kom ut i samme fjordbunn.  Det knaket og spraket og mindre isbiter falt i sjoen, men heldigvis ingen større kalving da vi lå som nærest.

Vi løsrev oss fra det fascinerende syn og kom ut i Beaglekanalen igjen hvor vi vendte nesen oestover igjen og med vekslende vindstyrke og retning kom vi til Caleta Ferrari. Der var det en liten gårdsbebyggelse og visstnok muligheter til aa leie hester.  For de brave seilere ville vel ridning vært litt i dristigste laget og vi ble liggende til ankers og nød nok en av Carl Arthurs sedvanlig nydelige middager.

Eivind hadde fly hjem torsdag så da var det bare å seile hele veien til Puerto Williams for a sjekke ut av Chile og så begi seg tilbake til Ushuaia for aa gaa gjennom alle formaliteter der.  Ting tar tid i Syd-Amerika og de er fryktelig glade i papirer!  Erkjenner man det, går det ganske greitt og vi har aldri vært utsatt for ubehagelig behandling og må heller ikke betale for alle de myndighetspersoner som blir involvert.

I Ushuaia har de siste dager godt med til aa fikse på småsaker.  Påhenger'n tålte ikke den brasilianske bensinen og måtte repareres. Eivind, Carl Arthur og Paal takket for seg og ble lørdag avløst av våre svenske venner Johan Kahm og hans Ninou og Bente K. mønstret på sin 11. uke ombord.  Svenning fikk plutselig hjemlengsel og fløy hjem idag, mandag 19.12 og vi fire ombord regner med avreise senere idag.  .

Vi setter kurs for Halberton - Puerto Williams - Puerto Toro og så får vi se hva vinden og chilenske myndigheter tillater.

Her har vaert noen usedvanlig fine dager med temperaturer på over tyve grader.  Med lyse sommernetter blir kontrasten stor for dem som kommer rett hit fra desembermørket hjemme.  Men blåser gjoer det!  Det kommer plutselig og med 40 knop i kastene.  Så man må passe på både på sjøen
og ved kai.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar