fredag 25. november 2011

Puerto Williams!

Eter at vi forlot Bahia Buen Suceso onsdag 23 november hadde vi en flott seilas langs Ildlandet og inn i til Puerto Wiliams. Kysten her er utrolig vakker, kanskje spesielt for oss nordmenn fordi den likner mye på vår.

Det var en helt spesiell opplevelse aa komme ut gjennom Le Maire hvor de to gigantene Atlanterhavet og Stillehavet møtes.  Dette vil vi beskrive mer utførlig senere.

Turen videre inn i Beagle-kanalen med fjell som fortsatt hadde en rest av sne var ikke langt fra den naturskjønnheten vi opplever hjemme.

Ved 6-tiden torsdag morgen begynte vi diskusjonen med Capitaneria del Puerto Williams og fikk etterhvert adgang til å gå inn ved 8-tiden, og ikke 10 som er regelen her.

Vi la til ved barken Victory hvor ingen andre torde ligge fordi den hadde kopperdekning på siden og våre naboer hadde aluminiumsbaater.

Puert Williams er mye som Longyearbyen, en utpost der folk bor og trives. Her er nok marinestasjonen den viktigste arbeidsplassen.

Yacht-klubben er en gammel båt som er satt på grunn og som tjener som både fortøyningsplass, gaderobe/dusj og sosialt samlingsted. Særlig baren var utrolig hyggelig og full av flagg og hilsner fra tidligere ekspedisjoner. Norge var selvsagt godt representeret.

Vi hadde en meget god pastamiddag på båten og en etterfoelgende hyggelig aften sammen med en Naval Commander og hans kone.

Stedet ble utover natten fullt av seilere som var på vei til/fra Hornet og noen av oss var litt tunge i huet neste dag.

Hilsen oss fra Anne Mari

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar