lørdag 7. januar 2012

Vedlikehold på eksotiske steder

Det sies at langturseiling egentlig er båtvedlikehold på eksotiske steder i stedet for hjemme.  De siste tre dager har Svenning og jeg vært opptatt med å finne beste måte å fikse kjølskaden.  Vi fant for mange usikkerheter med kranløft og alle som måtte involveres, og det ble stadig utsettelser med datoen.

Så fredag morgen la vi oss inntil DRAKE, et profesjonelt dykkerskip fra ALFA Diving.  Vi fulgte med i de omstendige forberedelsene med masse folk involvert på dekk og svært avansert utstyr.  Hjelmykkeren gikk ned og hadde fordelen av å kunne stå paa bunnen og håndtere en kraftig vinkelsliper. Det stålet som stakk ut ble nydelig kuttet løs og han banket blyet så pent som det lot seg gjøre.

I 45 minutter holdt han på og vi kunne følge alt på en skjerm sammen med en kvinnelig dykkeleder. Hun var selv seiler (og proff dykker) så kommunikasjon gikk bra og vi slapp med en grei "lystbåtpris".  Vi fikk t o m en DVD med hele jobben.

Ellers er det å farte rundt og purre på ting som ikke er kommet (tauverk) og til en møbeltapetserer som er eneste i byen som lapper paa seil.  Storseilet forsterkes i toppen.

Fredag kveld kom Edvard, Knut og Wilhelm og det ble et lystig gjensynslag ombord. Idag fortsatt innkjøp og forberedelser, bl.a dieselkjøp i fat. Forventningene til turen er store!

Skipperstafettpinnen overlates til Svenning og jeg takker for følge på bloggen efter mine fem uker.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar