mandag 18. juni 2012

Kanariturister

Vi har nå hatt to fulle dager på El Hierro og sett oss litt rundt. Efter 8,5 døgn med hard kryss vil nok alle havner fotone seg litt som himmelen, og vi har kost oss i lille Restang med sin 80 m lange
lavasandstrand og kun noen få turister som har balndet seg med de fastboende.  Setdet er ellers kjent for hele 10 dykkerskoler.  Ellers har det blåst veldig hardt hele tiden her i havnen - opptil 35 knop.

Vi dro til hovedbyen Valverde hvor det ikke skjedde noe men turen dit bragte oss gjennom et variert landskap fra det goldeste lavalandskap til frodige frukthaver, store furuskoger og små vimarker.  1500 m o h.

El Hierro var det vestligste punkt i den kjente verden før Columbus og spanjolene dro sin null-meridian gjennom vestspissen av øen.

Derimot var det ikke sannt at Columbus dro ut herfra, men drosjesjåføren fortalt at da han passerte så den rustrød og gold ut Hierro er gammelspansk for Ferro = jern.

Nå er det mandag morgen og vi stiller østover og kan tydeligvis vente oss all mulig vind da det er store lokale variasjoner og vår gribmelding er for grovmasket.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar