onsdag 20. juni 2012

Slitasje etter et års seilas

Tirsdag 19. juni kl 1730 tikket vi inn til Marina Las Palmas.
Overfarten fra El Hierro bød på vekslende vinder i flott vær og vi gikk nær syd for både Gomera og Tenerife og fikk vindsskygge fra dem. Kutter og babystag var rigget til på beste måte. På natten vest for Gran Canari fikk vi vinden imot, men behagelig styrke. På nordsiden i flau vind løsnet drivhjulet på vannpumpen, men vi fikk mekket det sammen og kom fint inn i havn.

Ved effekltivt samarbeid gikk storseil, de to stagene, rullefokkwire og vannpumpen i land på en halvtime, så dette ikke skal forsinke neste lag som kommer på lørdag.

Skadene på rigg og seil viser at ett års intens seilas ikke uventet har slitt på 24 år gamle ANNE MARI.  Forøvrig funker alt fint ombord, og til tross for den tøffe starten efter Kapp Verde har komforrtnivået vært bra.  Dessverre ble både jollen og en liten spribom skyllet overbord i den perioden. Vindex og VHF-antennen i mastetoppen er likeledes blåst bort.

Captain's dinner på hyggelige  Real Club Nautico med en overdådig fiskemiddag ble en fin avslutning på dagen og etappen.

Nå blir det leiebiltur idag, onsdag, og forhåpentligvis et minicruise  nedover kysten de neste dager.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar