onsdag 12. oktober 2011

Igang med 3. etappe.

Sonya, Andreas, Tore og Bente ankom Salvador forskjellige dager men overtok Anne Mari lørdag 1. oktober som avtalt.  Stor gjensynsglede og det ble feiret ombord og iland.

                                                                 Avslapping i båten



Salvador er en utrolig fargerik og livlig by og Anne Mari lå sentralt og fint til i den offentlige marina.  Der lå også Gjermund med Jageren.  Svenning ble igjen noen dager med den sedvanlige mekking før han og Tuppi dro på innenlandstur.   Lading og frys ble reparert og bruksbatteriene ble skiftet ut.  Som det står i yachting guiden tar alt i Brasil tid, og vi kom av gårde først torsdag.

                                                                     Salvador Skyline

Da politiet sa vi måtte innom byen Ilheus på vår vei sydover seilte vi 120 nm dit i en nydelig eftermiddagsbris.  Ankret opp ved 05 tiden i en ganske trist havn, men dro til selve byen som hadde masse gamle småhus og større bygninger i behold i farverik art deco stil fra 1920-årene da det var boom i kakaohandelen der. Ilheus er også kjent for Amado som er en av Brasils mest kjente forfattere og han skrev meget fra sin fødeby og satt som bronsestatu ved sitt stambord.

Vi bestemte oss for å besøke Arquipelago Abrolhos, 180 nm videre.  Vindroret Tor gjør seilasen utrolig mye greiere og har hittil klart alle forhold.  Men autopiloten sviktet andre dag med noen stygge ulyder antagelig fra overføringen kjede til autopiloten.

                                                          Tore snorkler ved Abrolhos


Den lille øgruppen Abrolhos er omgitt av grunner og rev og er delvis militært og miljøbeskyttet.  Vi fikk hyggelig besøk av ung miljøverner fra Colombia som jobbet som frivillig der.  Hun fortalte om naturlivet og at vi helt sikkert ville se hval. Det gjorde vi til fulle da vi dro sydover.  Vi så mange, antagelig humpback eller iallfall ganske stor hval og en danset med halen rett opp av vannet bortimot et minutt - et utrolig syn!

Det tok oss nøyaktig 48 timer å tilbakelegge 375 nm til Cabo Buzios hvorav 360 gikk med spridd genoa for bb halser hele veien.   2 rev på natten var nødvendig og siste natt var det stor trafikk å passe på.  Trålere og oljefartøyer + supertanker som kalte opp Anne Mari  på VHF'en for å klarere hvilken side han skulle passere oss.  Våre konstante giringer i vår dans på ville bølger gjorde det vel vanskelig å fastslå vår kurs.

Buzios har flere småbyer og tildels fashionable og vel turistifiserte samfunn.  Brigitte Bardot ferierte her i 60-årene og det brukes for alt det er verdt i markedsføringen. Men det er også svært sjarmerende her og ikke for fullt da sesongen begynner for alvor først i desember.

                                Hilsen Andreas, som garderer seg i tropene med solfaktor 50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar