lørdag 29. oktober 2011

This is your skipper speaking

I Rio Grande fikk vi høre at en Pamperovind var under oppseiling, og mens våre naboer kom seg sydover søndag kveld måtte vi vente til mandag for å tolle båten ut av Brasil.  Vi kom avgårde ved 12 tiden vel vitende om at vi ville få føling med denne beryktede sønnavinden styrke 8.

Sønna-vind her er som nordavind i Norge - ganske kald og rett trynet i begynnelsen.  Da motorseilte vi for å vinne hver time vi kunne før kysten ville vende mer sydvest og vi ville stå opp til La Paloma som er første havn i Uruguay.  Vi fikk en forrykende seilas på natten og påfølgende dag og var lettet over å komme inn i dagslys.  404 nm paa 28 timer.   
 
Vi fikk tre dager i La Paloma hvor Sonya og Andreas har en god venn Martín, som har jobbet fem sommere i Oslo. Hyggelig, passe liten fiske og turistby og Bente og Tore tok leiebil en dag
for å se seg om.

Vi lot Pamperoen blåse seg ut, for øvrig den lengste på over 40 år.
Seilte i natt til Punta del Este som er en veldig utbygget turistby og hadde Martín og 4 årig sønn (Kalle) med som mannskap.

Hans Jørgen fulgte Kaja til Montevideo og fly hjem og kommer tilbake idag. Vi regner med a dra til Piriapolis bare noen timer unna imorgen, søndag og blir der noen dager og tar Montevideo med buss.  Derefter ett strekk til Mar del Plata.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar