torsdag 20. oktober 2011

Nattseilas langs Brasil

Fra Cabo Buzio dro vi noen timers seilas videre til Brasils største fiskehavn for smaafartoyer ved Cabo Frio.  Vi var sikre på å få diesel levert ved kai, men den gang ei.  Det var et fantastisk yrende liv påkaien, garn, dykkerbaater, stangfiskende kvinner og smågutter som stupte i vannet.
Vi tok med de to 30 liters kannene og ble kjørt til bensinsatasjon, så besoeket var ikke forgjeves og overalt var folk utrolig hyggelige og hjelpsomme.  Vår erfaring er derfor at de hyggeligste opplevelsene har vi på de mest uventede steder.

Vi fortsatte samme kveld på en nattseilas og valgte derved bort Rio de Janeiro og kom rett til Ilha Grande hvor det var fint og ligge men ganske turistaktig.  Videre nok en nattseilas til Ilha Bela hvor fire Fønixer bivånet starten paa Whitbreadseilasen i 1998.  Vi fikk ombord Kaja og hans
Jørgen og er nå seks mann ombord (tre kvinner).

En 40 timers økt med to nattseilaser tok oss til Grancho, en hyggelig liten fiskehavn hvor vi lå ved kai og handlet og så oss om.  Et mylder av fiskebåter som hadde en liten trål ute på hver side og fangsten var reker. Ellers noterte vi små flatbunnete robåter som til forveksling lignet på  Lyngørputter.

Derfra et par timer over til Ilha Santa Catarina med hovedstad med samme navn i stat også med samme navn.  Har ligget ved yachtklubbens annex ved nordspissen Praia Jurerete.   Nesten alle yachtklubber har vært ganske døde nå utenfor sesongen. Her på øen har vi leid bil og sett oss om.  Livlig marked i den store byen og fint ved en stor innsjø som har en liten kanal for mindre båter inn fra Sydatlanteren.

Forbereder naa et 350 nm jafs til Rio Grande og værutsiktene er bra bortsett fra nedbør, som vi har har hatt litt vel mye av siste fire
dager.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar