onsdag 18. juli 2012

Falmouth i sikte

Firerbanden ombord i Anne Mari er preget av lettere vemod ved det faktum at vi i skrivende stund styrer støtt mot Lizard Point og regner med å være Falmouth i løpet av onsdag kveld.Vi seiler platt lens med en liten kuling i seilene og gjør 8 knop i snitt.

Etappen fra Horta har gått over all forventning; vind og værforhold har virkelig stått oss bi! Straks vi kom ut av høytrykket over Azorene fikk vi sørvestlige vinder og har siden lenset i vei. Over 1200 nautiske mil er tilbakelagt på sju og et halvt døgn! Underveis har vi hatt besøk av lystige delfiner som har boltret seg foran baugen, og en og annen hval som har fattet interesse for Anne Maris tiltrekkende understell. Den mest nærgående kom glidende opp langs babord side, kun ca 15m unna, før han blunket kjekt og dykket arrogant like foran baugen. Flott syn!

Livet og rutinene ombord har ført oss sammen, vi har funnet en behagelig balanse der individualitet og kollektive øvelser er gått opp i en høyere enhet! Det tankevekkende og dype alvor har, nærmest sømløst, vekslet med gapskrattende utbrudd slik bare modne og belevne mannfolk behersker. En sann svir, i kameratskapets glade tegn!

Maten og serveringen ombord under denne overfarten har ved flere anledninger utløst spontane hurrarop og høystemt ros; Knut har hersket over byssa og skipets spiskammer og herfra tryllet frem omeletter, pytt i panne, pasta con amore, kålstuing med krydret pølse og kjøtt, salater, stekt laks, supper, pannekaker med bacon og syltetøy,  og - sist, men ikke minst; varme, nystekte rundstykker til, nær sagt, alle døgnets tider! Nok en gang; et trefoldig hurra for Knut!! Ord blir fattige, rett og slett.

Og så er det Svennings "sundownere" da; våre daglige symposier omkring selvvalgte emner ledsaget av passende drikke i passende mengder. Til å begynne med klokken nitten, for så og fremskyndes skrittvis til vi i går dro det hele i gang klokken sytten.. Vi har drøftet og undret oss over alt fra livets forgjengelighet (og skjønnhet), gravferdstradisjoner, kvinnens stilling, og oppvekstvilkår på landsbygda i etterkrigstiden. Nu venter ankerdram i Falmouth, men siste ord fra oss i firerbanden er ennu ikke sagt!

Hilsen  Ingvald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar