søndag 8. juli 2012

SAO MIGUEL - ASORENE

Onsdag morgen, 4. juli, kl 06.15 før frokost motret vi ut fra den koselige lille havnen Vila do Porto og vendte snuten mot nord i retning av  Sao Miguel. Noe varierende vind. Med  10- 15 knop vind  satte vi på motor, med nærmere 20 , seilte vi. Tor var igjen god å ha. Lett overskyet vær. Kl 16.00 ankom vi havnen i Ponta Delgada, en ny , stor og moderne marina. Vaskeri, og toaletter i land, men bare kaldt vann i dusjen!  Det er  lagt opp for turisme med mange restauranter og cafeer i land, båter som tilbyr hvalsafari og undervannssafari med gjennomsiktig båtbunn.

Sao Miguel er den største av de ni øyene som utgjør Asorene, vel 6,5 x 1,6 mil, med Ponta Delgada som det administrative senter. Torsdag leiet vi bil og bestemte oss for å utforske den vestlige delen av øya. Hele øya er vulkansk. Vi fulgte veien  langs kysten og opp i fjellene med utkikk over to vann som lå i et krater, et blått ( Lagoa Azul) og et grønt (Lagoa Verde). Inntok lunsj i Sete Cidades.Jeg greide å få med meg gutta inn i en vakker gammel kirke med en alle med gedigne trær.  Veiene er smale, bratte og svingete, men så vakre! I veikanten  hele veien er det plantet blå hortensia og andre blomster. Selv mellom åkerlappene utgjør hortensiabusker grensen. Fra Ribeira Grande i nord kjørte vi opp i fjellene med mange utkiksposter. Tok en bratt sti ned til Lagoa da Fogo hvor undertegned badet, herlig!

Måltidene ombord er et kapittel for seg. Frokost med ord for dagen, lekre lunsjer, sundowner og avanserte middager med sauser av fløte og  stadig flere hvitløksfed. Vin med en viss moderasjon, sjeldent mer enn en flaske per person. Vi lever godt ombord!

I dag er det lørdag med storrengjøring, mekking  og mannskapsbytte. Erik har mekket i hullet akterut. Petter er gått fra borde.

Nini med sufflering av Svenning, Erik og Eivind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar