lørdag 12. mai 2012

Radioprogram fra seilturen til Antarktis

De som ikke fikk med seg Edvards flotte radiodokumentar lørdag (eller reprisen søndag 13. mai), kan laste den ned her: http://www.nrk.no/programmer/radio/radiodokumentaren/1.8123557

Edvard Hambro har tidligere laget den prisbelønte dokumentaren «Den gule Hawaiiskjorta», historien om Petter Norengs dramatiske mann over bord opplevelse og redning under ARC seilasen i 1999. Han har også selv deltatt i TwoStar, tomannsregattan over Atlanterhavet, Tidligere i år var Edvard med Svenning  og Tore i «Anne Mari» til Antarktis.

Her hadde han med seg opptaksutstyr og fanget 70 timer med lyder fra naturen, båt og mannskap. Dette er nå redigert til et 43 minutters radioprogram som ble sendt på NRK2 lørdag 12. mai kl 1003 med reprise søndag 13. mai kl 2103.

Hambro tar utgangspunkt i seilernes indre reise i mektig natur og har bygget opp programmet rundt de fem karenes egne "ord for dagen" som ble et rituale for seilerne ombord på «Anne Mari». Her får man høre hva hver og enkelt har på hjertet i en seilbåt under ekstreme forhold. der marginene er små og seilerne ydmykhet og indre følelser kommer til uttrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar