onsdag 2. mai 2012

Videre, videre

Bente K, Eivind S og Tore landet i Salvador onsdag 25. april og torsdag morgen ble Anne Mari løftet på land på Bahia Marina som var godt utsyrt for jobben og dessuten har en fin yacht club.  Vi ble igjen referert til Marcelo som hadde feilkoblet de nye batteriene sist oktober.  Det var bare å gjør gode miner til slett spill. Marcelo er uunværlig når vi ikke kan sproget og vi fikk faktisk utført det vi ønsket, nemlig, fylle ut hullet i kjølen efter grunnstøtingen i Beagle channel med et trestykke, vaske bunnen og polere fribordet.  Vi tok påføring med rulle selv.  Farven ble riktignok turkis i steden for bestilt mørkeblå, men skutesiden ble nydelig.  Og,  mirakel, vi var på vannet lørdag.
Ellers stor middag med avgående og påtroppende mannskap med påfølgende livlig gatekonsert med et utrolig pulserende sambaliv som Salvador er gjennomsyr/det av.

Søndag kom sistemann Ragnar Wisløff som seilte mannskap med Fønix for nesten 30 år siden.  Erfaren både med langtur og regattaseiling.  Ellers har Bente allerede 13 uker og Eivind 3 uker ombord fra ifjor.

Mandag 30. april fikk vi ordnet alle formaliteter +  matinnkjøp, gass og fikk på 280 liter diesel på vei ut kl 1900. Værmelding med ØSØ 15 knop økende til 20 hørtes bra ut.  Nå et døgn senere har vinden vist seg for skarp til å stå opp til Recife og det er blitt motorseiling i 0,5 knops motstrøm.  Men vi har nydelig vær, Bentes deilige mat og alles gode humør.  Ragnar har allerede tatt det som kan tas av sol og månehøyder og gutta har samlet tatt en økt på autopilotmotoren som sviktet efter fem timer da en brytepinne var brukket og en del messingtannhjul viste seg veldig slitte i akslingen.  Vi har reservehjul, men håper å finne en god mekaniker i Recife hvor vi regner med å ankomme torsdag kveld.  Så alt er som vanlig; veldig fint å være ombord og litt mekking til adspredelse!

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar