torsdag 29. september 2011

Lovsang til Salvador ved Reisens slutt

Salvador - vi ligger midt i sentrum av nedre bydel, ved flytebryggen til Terminal Nautico de Bahia og ser opp på Pelourinho, den gamle bydelen som er på UNESCOs bevaringsliste. - nesten uvirkelige kulisser av alle slags hus tett i tett oppover høydedraget. Både her nede og oppover har de fleste husene et temmelig slitt preg, men det oppveies av den enorme livskraften vi møter overalt. Bak oss ser vi ut over den nesten uendelige Baia de todos os Sanctos og skimter fantastiske Ilha de Itaparica. Fergeleiet til denne øya og til andre steder i bukta ligger rett ved oss og vi opplever en intens trafikk fra disse fergene og nyter synet av  fargeglade, blide brasilianere til jobb eller kanskje ut på øyene til strandliv og mye øl.

Alt og alle beveger seg i en slags besnærende rytme som vi ikke blir mette av å betrakte.
Vår første morgen ble beseglet av våre nye venner, Gjermund og Søren, som ligger i Jageren like ved, de hadde ventet veldig på oss nordmenn, og ikke minst vi kvinner følte seg velkomne! Stor og gjensidig forbrødring - mye caipirinha ombord i Jageren fulgt av middag og intens musikk i Pelourinho, alt styrt av Gjermund som visste om fine steder og vakre serveringsdamer. For en kveld...mangfoldige musikkgrupper - vi var lette å trekkes i gang - plutselig ville en gjeng nydelige, unge og dansegale brasilianere ha bilder av Svenning og meg sammen med dem, og vips var vi alle på gulvet. Rytmen var fantastisk - vi kastet oss ut i dansen og hele den norske gjengen vrikket og fløt sammen med utallige brasilianere. Den kvelden ga oss en herlig livsbejaende rus! (dog fulgt av litt bakrus og en markant stølhet, men hva vel gjør det?)

Så her har vi fire, kaptein Svenning, matros Thorvald, bysse/bentsel Bente og stormkokkmatros Tuppi holdt reir, og i hele åtte uker sammen.Uansett alle fristelsene på land, nyter vi også å være ombord, sitte sammen i cockpiten en sen kveld og småprate. Anne Mari er og har vært vår base veldig lenge og vi har jo blitt litt avhengige av henne da.

Men nå går dette eventyret mot slutten - elektikerne som har jobbet intenst med kjøl/ frys, ser ut til å ha funnet ut av problemene - og vi har begynt å tenke på pakking og å gjøre båten ship shape til Tore og hans mannskap som ankommer om to dager.

Tuppi, 29.09.11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar