tirsdag 27. mars 2012

Båtflyktninger langs Brasils kyst

Anne Mari har lagt bak seg en ganske så vindfull Uruguay-kyst, og spiser jevnt og trutt nautiske mil nordøstover Brasil's sør-kyst for motor i laber motvind. Stemningen ombord er upåklagelig og med rikelig tid til diskusjoner om alt som kunne ha blitt så mye bedre om vi bare hadde hatt en større innflytelse.

På tross av alle trender om moderne kjønnsroller har innslaget av kvinnehånd ombord foruten nok en stø hånd på roret, også omgående sørget for rene kluter og en vesentlig oppgradering av kostholdet til stor glede for mannskapet. Det ellers til tider litt maskuline miljø later ikke til å sjenere.

Dagens store "bekymring" er at vår nye status som båtflyktninger sakte siger innover oss etter at vi igår ble avvist av myndighetene i Florianopolis. Vi ble likevel liggende på reden, og snek oss i land for en fødselsdags-middag i kveldsmørket.

Vi sørget for å stikke til sjøs igjen før soloppgang og beveger oss nå videre oppover kysten i et forsøk på å få innpass hos myndighetene i neste havn før ryktet om vår rettsløse status når oss igjen.
Men alt tatt i betraktning lever vi et ganske godt liv på tross av en for tiden defekt rulle- genoa.
mvh
"Team 6 C"

1 kommentar:

  1. Vi er interessert i å kjøpe kart og pilotguides (ikke den store blå - den har vi) fra Brasil og hele ruta sydover hvis dere har noe til salgs :-)

    SvarSlett