torsdag 19. april 2012

Vittoria - stedet der vi aldri skulle ha vært


I skrivende stund ligger vi til anker ved noen små øyer lang til havs - Arquipelago dos Abrolhos. Pavarotti synger, Ole og Arne lager mat. Her ligger vi i le for vinden sammen med flere lokale fiskebåter. Det ser ut som om noen av dem skal ut å fiske i natt. Vår eneste fangst er en liten flyvefisk som hoppet om bord på egen hånd. Vi har badet og har hatt sundowner. Livet er herlig!
 
Vi kom hit etter et døgns seilas fra Vittoria. Egentlig skulle vi seilt rett hit fra Buzios, men været ville det anderledes. Med både sjø og vind imot i to døgn, ble det bestemt at vi skulle gå inn til Vittoria og vente på vind fra sør. Vittoria er en stor havneby, men et hyggelig bekjentskap. Yacht klubben lå fint til og hadde alle fasiliteter. Vi havnet midt i feiringen av deres Madonna og besøkte klosteret fra 1558 sammen med flere hundre andre.

Det går over alle forventninger å være eneste kvinne ombord. Gutta kappes om å lage deilige middager, og jeg får et lite innblikk i hvordan det er å være på guttetur. Gutter er gutter - uansett alder.

Ingebjørg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar