onsdag 17. august 2011

Grand Kanaria til Kapp Verde

11.08 - 16.08.-  Fra Las Palmas til Palmeira, Sal
Anne Mari kaster loss kl 12.00 etter 5 dagers bunkring, mekking og tildels store datafrustrasjoner (selv om 4 bærbare pç~er og 2 mini pcer er ombord, er kontakt med outlook´ekspress et problem.
Men konsulen i Las Palmas har sendt stemmene våre med kurer til kommunevalget.

Flott start - 12 - 15 sek med 25 i kastene, 2 rev i storen´- ingen fokk, manuell styring. Ingen bølger er like! Beksvarte netter, blygrått hav, fullmånen kommer opp - dramatisk og mystisk - kastevinder, bølgeskum og lyder, vindmøllesus i cockpitén - autopiloten er vår venn! Vaktordningen funker perfekt - kapteinen er alltid tilgjengelig, har fått lov til å spri fokka. Delfiner og flyvefisk overalt - en av dem treffer kapteinen i tinningen....

AISén fungerer og Anne Mari er ikke alene på havet. Værmann Marc vil ha båten lenger vestover og det funker. Jibbing med damelag, kapteinen smiler mens båten rir på bølgene.
Pasta atlantica, Risotto Atlantico eller Omelette Tuppico - alt smaker fortreffelig. Livet monotono? Nei, her er det nok å gjore.

16.08. 02.00 faar vi landkjenning og 03.00 gaar Anne Mari stille inn bak moloen i bukta ved Palmeira på Sal, Kapp Verde.Vi ankrer opp i måneskinn og havblikk, ankerdram til alle og hanegal på land. 15 andre seilbåter i bukta pluss en turistkatamaran med mørke, muskullosemenn ombord! Musikken ligger i lufta. Det blir papaya og bananer etter morgenbadet. Vår nye venn heter Paal og dykker sjekk på ankeret for en øl og en prat på fransk.

Kapteinen ordner papirer på land og fiskerne bøter fargerike garn ved kafeen. Fersk fisk for et par euro og en øl i skyggen.
Livet lever sakte paa Kapp Verde.
Vi er alle glade for aa kjenne noen gærninger som skal til Antarktis!
s/y Anne Mari - 17. august 2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar